+31 24 378 00 86 info@adalet-consultancy.nl

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Turkije? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Turkije gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Turkije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Turkije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidsverklaring vliegreizen

Gaat u per vliegtuig naar Nederland reizen? Dan moet u een gezondheidsverklaring bij u hebben voordat u aan boord gaat. U ontvangt dit formulier van de luchtvaartmaatschappij. Zonder ingevuld formulier mag u niet aan boord. U moet het formulier tijdens de reis bij zich houden en desgevraagd tonen bij aankomst op Schiphol.

Meer informatie over coronavirus en reizen naar Nederland vindt u op www.rijksoverheid.nl.

Volg de adviezen van het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Inreisbeperkingen Turkije

Vanaf 29 december 2020, 22.00 uur (Nederlandse tijd) moeten alle reizigers van 6 jaar en ouder die per vliegtuig komen voordat ze aan boord gaan een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. Deze verplichting geldt niet voor transfer en transit reizigers. De test mag bij aankomst in Turkije niet ouder zijn dan 72 uur. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen laten zien zullen voor vluchten worden geweigerd. Ook reizigers over land en zee moeten een negatieve PCR-testuitslag tonen.

Maatregelen Coronavirus in Turkije

Om het aantal coronavirusbesmettingen in Turkije te beperken heeft de Turkse overheid de corona maatregelen aangescherpt. Voor het hele land is er een lockdown ingesteld vanaf 4 december 2020. Ook geldt op doordeweekse dagen een avondklok van 21.00 tot 05.00 uur. In het weekend mag u (als u tussen de 20 en 65 jaar bent) alleen naar buiten voor boodschappen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Turks ministerie van Binnenlandse Zaken (informatie in het Turks).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Turkije te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.