+31 24 378 00 86 info@adalet-consultancy.nl

Kun je dit jaar nog op vakantie naar Turkije? Minister geeft antwoord

Het toerismeseizoen nadert,  maar de wereld wordt nog geteisterd door het Coronavirus. De vraag is of het dit jaar nog wel mogelijk wordt om op vakantie te gaan.

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Turkije. Met jaarlijks zo’n 50 miljoen reizigers, is het goed voor een omzet van 34 miljard dollar.

Voorlopig is het niet mogelijk om naar Turkije te gaan om je familie te bezoeken of te genieten in een resort. Maar hoe lang gaat dat nog duren? Mehmet Nuri Ersoy, de Turkse minister voor toerisme, geeft duidelijkheid.

“Vanaf eind mei verwachten wij een normalisering in binnenlandse toerisme” zegt de minister. Maar dat kan enkel als de daling in nieuwe corona-gevallen voortzet. Het ministerie werkt verder aan een certificaat dat zal worden uitgereikt aan ondernemingen die ‘corona-vrij’ zijn. Dat betekent dat de onderneming alle nodige maatregelen heeft getroffen om een besmetting te voorkomen. Dat moet ervoor zorgen dat toerisme uit het buitenland ook op gang komt. “Allereerst verwachten wij toeristen uit Aziatische landen,” aldus de minister. Er is dus een goede kans dat je over een paar maanden gewoon naar Turkije kunt om je familie te bezoeken.