+31 24 378 00 86 info@adalet-consultancy.nl

Negatieve coronatest verplicht voor reizen naar Turkije.

Vliegpassagiers die naar Turkije reizen dienen vanaf woensdag 30 december een negatieve coronatest te tonen bij de check-in voor hun vlucht. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur.

Vanaf woensdag is deze procedure ook van toepassing voor alle vormen van vervoer en alle ‘ports of entry’ (land, lucht en water). Passagiers die geen geldig negatief testresultaat kunnen overleggen, worden niet toegelaten aan boord van de vlucht.

Overige reizigers die bij binnenkomst in Turkije geen negatieve PCR-test kunnen aantonen, worden verzocht in zelf-quarantaine te gaan op het door hen opgegeven adres (thuis, hotel, etc). Reizigers die geen accommodatie hebben worden door het Turkse ministerie van Volksgezondheid in quarantaine geplaatst.

De reizigers die in quarantaine gaan vanwege het ontbreken van een negatieve covid-19-PCR-test dienen zich op de zevende dag van hun quarantaineperiode te laten testen. Bij een negatief resultaat kan de zelf-quarantaine worden opgeheven. Passagiers die positief testen op covid-19 worden behandeld conform de procedures van het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

Vluchtverkeer mogelijk

Er zijn geen beperking voor het vliegverkeer tussen Nederland en Turkije. Deze maatregelen zijn volgens de notam (notice to airman) uitsluitend van toepassing voor verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika.